Deze bowl is meer dan een snel en simpel wokgerecht. Met een half uur heb je namelijk een kommetje vol met comfort food. Niet op elkaar gekwakt, maar met zorg geserveerd en met liefde bereid. Dat proef je direct na de eerste hap zoete plakkerige kip.
Let op dat je niet uitschiet met de chilipoeder. De groente zou zo pittig kunnen worden, dat je er een loopneus van krijgt en het lijkt alsof je ziek of verkouden bent.
Benodigdheden: (twee personen)
100 gr zilvervliesrijst
20 ml sesamolie
10 gr sesamzaad
1 cm gember
1 teentje knoflook
200 gr kippendijfilet
400 gr Chinese wokgroente
chilipoeder naar smaak
30 gr ketchup
30 ml sojasaus
5 ml azijn
10 gr honing
5 gr donkere basterdsuiker
Bereidingswijze:
Bereidingstijd: 35 minuten
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Roer 10 milliliter sesamolie door de rijst en houd de rijst warm door de deksel op de pan te doen.
Rooster de sesamzaadjes in een droge pan totdat ze bruin zijn. Haal uit de pan en zet apart.
Schil de gember en rasp fijn.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de kippendijfilet in kleine stukjes.
Fruit de gember en knoflook aan in de andere 10 milliliter sesamolie.
Voeg de kippendijenfilet toe en bak in enkele minuten met wat peper en zout op hoog vuur rondom goudbruin en gaar. Haal uit de pan en zet afgedekt even apart.
Bak in dezelfde pan de wokgroente op middelhoogvuur enkele minuten aan. Bestrooi met chilipoeder naar smaak, peper en eventueel zout.
Verdeel de rijst en wokgroente over twee kommen en dek af zodat het warm blijft.
Meng de ketchup, sojasaus, azijn, honing en bruine basterdsuiker door elkaar.
Doe de kippendijfilet terug in de pan en giet de saus eroverheen.
Laat de saus op laag vuur een klein beetje inkoken, zodat alle suiker gesmolten is en er een sticky laagje om de kip zit.
Verdeel nu de sticky chicken over de twee kommen en top af met de sesamzaadjes.
Tips en tricks
Gebruik bij voorkeur sesamolie in dit gerecht. De olie zorgt voor een nootachtige smaak aan de rijst en is door de olie ook extra smeuïg.
Voedingswaarde (per persoon)
Kcal: 548
Eiwit: 29 gram
Koolhydraten: 53 gram
Vet: 22 gram
Vezels: 7 gram
Eet smakelijk!
Bron: Projectgezond
Comments