top of page

Super snelle gezonde kaasfondue

Maar ja gezond? Misschien niet helemaal.. Alhoewel, dat ligt er eigenlijk maar net aan hoe je hem maakt en wat je erbij serveert. Daarom kun je er alleen groenten bij serveren en in plaats van brood kun je kiezen voor knapperige rijstwafels of speltbeschuit. Dan valt het best mee met die calorieën.



Benodigdheden

2 personen


200 gram geraspte oude kaas

250 ml droge witte wijn

+/- 2 EL maïzena

2 EL water

1 tl knoflookolie

1/3 tl gemalen venkelzaad

1/2 tl paprikapoeder

mespuntje gemalen komijn (optioneel)

mespuntje cayennepeper (optioneel)


Om mee te dippen:


radijsjes, grote gehalveerd

bakje cherrytomaatjes

komkommer, in plakjes

geraspte (parijse) worteltjes

2-3 rijstwafels en/of speltbeschuit

eventueel nog andere groente naar smaak, bijvoorbeeld gegrilde courgette, paprika, bleekselderij enz.


Bereidingswijze:


  • Verwarm de wijn in een pannetje. Voeg de kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is.

  • Maak ondertussen van het water en de maïzena een papje en voeg dit toe aan het kaasmengsel.

  • Roer goed en voeg eventueel wat extra maïzena toe als de fondue nog niet de juiste dikte heeft.

  • Voeg nu de kruiden en de olie toe.

  • Schenk de kaasfondue over in een fonduepannetje en houd warm op een rechaud.

  • Serveer met de groente en de rijstwafels/beschuit.


Enjoy!


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en  Instagram?

Comments


bottom of page