Dit Thaise omelet recept met kurkuma en zwarte peper is rijk aan eiwitten en gezonde vetten en laag in koolhydraten.
Bovendien is dit low carb gerecht in slechts 15 minuten klaar te maken. Ideaal om tijdens je lunch te eten of als avondmaaltijd te bereiden wanneer je krap in de tijd zit! Check snel hoe je dit gezonde recept kunt maken!
Ingrediënten
2 scharreleieren (M of L)
150 gram mager rundergehakt
1 grote vleestomaat
2 lente-uitjes
2 takjes verse koriander
1 teentje knoflook
1 eetlepel Thaise vissaus
Zwarte peper
Kurkuma
Kokosolie
Bereidingswijze:
Verhit een beetje kokosolie in een wokpan op middelhoog vuur.
Pers ondertussen de knoflook en voeg dit samen met de zwarte peper (naar smaak) toe in de pan.
Direct hierna voeg je al het rundergehakt erbij en roerbak deze tot het lichtbruin is.
Snijd de vleestomaat en de lente-uitjes tot kleine stukjes en voeg deze, samen met de koriander, toe aan het gehakt en roerbak dit alles tot het gehakt helemaal gaar is.
Meng de twee eieren, de kurkuma en de Thaise vissaus samen tot één geheel.
Verhit vervolgens wat kokosolie in een koekenpan en giet hier het eimengsel in.
Wanneer het mengsel van ei, kurkuma en de vissaus gestold is leg je het gehakt in het midden op het ei neer.
Laat dit nog heel even op laag vuur, met de deksel op de pan, staan.
Vouw tot slot deze Thaise omelet dicht en leg het op een bord.
Voedingswaarden:
Energie: 595 kcal
Eiwitten: 46 gram
Koolhydraten: 24 gram
Vetten: 35 gram
Eet smakelijk!
Bron: Voeding-en-fitness
Comments