De tofu geef je smaak met ui, champignons en kruiden.
2 personen 30+ minuten hoofdgerecht
Ingrediënten
100 gram champignons
1 kleine ui
stuk gemberwortel (grootte van ½ duim)
2 plakken tofu à 100 gram
peper, nootmuskaat
1 eetlepel ketjap manis of sojasaus met minder zout
500 aardappelen
1 perssinaasappel
1 eetlepel rozijnen
300 gram winterwortel
150 ml halfvolle melk
Materialen
Aluminiumfolie
Bereiding
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Pel de ui en snijd hem in ringen.
Schil de gember en rasp het fijn.
Bestrooi de tofu met peper en leg iedere plak tofu op een stuk aluminiumfolie.
Verdeel de champignons, de uienringen en de geraspte gember over de tofu en druppel de ketjap erover.
Vouw het aluminiumfolie goed dicht en laat de pakketjes in 20 minuten in een bodempje water in een pan heet worden.
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
Pers de sinaasappel uit.
Was de rozijnen en week ze in het sinaasappelsap.
Schrap de wortels met een dunschiller en was ze. Rasp de wortels grof.
Meng de rozijnen met het sinaasappelsap door de geraspte wortel.
Giet de aardappelen af en stoom ze droog.
Breng de melk aan de kook.
Stamp de aardappelen fijn of pureer ze. Maak er met de hete melk een puree van. Maak de aardappelpuree op smaak met peper en nootmuskaat.
Serveer de aardappelpuree en de wortelsalade bij de tofupakjes.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. Ook lekker met paddenstoelen.
Op prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.
Bron: Voedingscentrum
Comentários