Gekruid recept met tofu, zilvervliesrijst, paddenstoelen, curry en peper.
2 personen 15-30 minuten hoofdgerecht
Ingrediënten
150 gram zilvervliesrijst
150 gram tofu
peper
1 theelepel gemalen komijn
400 gram paddenstoelen
2 bosuitjes
1½ eetlepel kerriepoeder
2 eetlepels olie
1 eetlepel kokosmelk
citroensap
50 ml halfvolle yoghurt
Bereiding
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper en gemalen komijn.
Wrijf de paddenstoelen schoon en snijd grote exemplaren in plakjes of stukken.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
Fruit het grootste deel van de uienringetjes met de kerriepoeder in de olie zacht. Houd een deel uienringen achter voor garnering.
Bak de tofu kort mee.
Roerbak de paddenstoelen enkele minuten mee.
Voeg de kokosmelk toe en laat dit nog een paar minuten sudderen.
Maak het gerecht op smaak met wat citroensap en strooi de achtergehouden uienringetjes erover.
Roer wat gemalen komijn, peper en kerriepoeder door de yoghurt en geef dit erbij.
Voedingswaarden per persoon
Energie 535 kcal
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 60 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 7 gram
Eiwit 25 gram
Zout < 0.1 gram
Bron: Voedingscentrum.nl
Comments