Deze quiche maak je met een deeg van volkorenmeel, magere kwark en kruiden.
2 personen 30+ minuten hoofdgerecht
Ingrediënten
10 blaadjes salie of basilicum of 4 takjes tijm
150 gram volkorenmeel
75-100 gram magere kwark
olie
500 gram gemengde tomaten
2 eieren
100 ml halfvolle yoghurt
1 teentje knoflook
peper
25 gram ongezouten macadamianoten
Materialen
bakvorm met doorsnee van ca. 22 cm
Bereidingswijze:
Was de salie. Knip de helft van de salie klein of gebruik basilicum of tijm.
Meng het volkorenmeel met de kwark en de klein geknipte salie, gedroogde basilicum of wat tijm. Voeg eventueel een lepel koud water toe en kneed snel tot een deeg.
Laat het afgedekt 30 minuten in de koelkast rusten.
Warm de oven voor op 175 °C.
Bestrijk de vorm met olie.
Rol het deeg uit en bekleed hiermee de vorm. Bak de bodem 20 minuten in de hete oven.
Was de tomaten. Halveer kleintjes en snijd grotere in plakken.
Klop de eieren los en klop er de yoghurt door. Pers de knoflook erboven en maak het mengsel op smaak met peper.
Bestrijk de bodem met het yoghurtmengsel. Verdeel de tomaten erover, de kleine met de snijkant naar boven.
Bak de quiche onderin de hete oven in ca. 25 minuten gaar.
Hak de macadamia's grof en strooi ze over de quiche.
Garneer met de rest van de blaadjes salie, basilicum of takjes tijm.
Ingrediënten over?
Kwark:
Gebruik een schone lepel om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de kwark afgedekt in de koelkast maximaal 4 dagen. Kwark is ook lekker op brood met kruiden of fruit. Of maak er een lekker toetje van.
Voedingswaarden per persoon
Energie 530 kcal
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 55 gram
Waarvan suikers 15 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 25 gram
Zout 0,3 gram
Bron: Voedingscentrum
Comments