Genieten van pure eenvoud.
Ingrediënten (2 personen)
½ komkommer
3 takjes verse peterselie
azijn
3 (rode) uien
2 eetlepels vloeibare margarine
150 gram kikkererwten (uitlekgewicht, blik)
peper
4 eieren
oregano
4 volkoren boterhammen
Bereidingswijze:
Was de komkommer en schaaf met een kaasschaaf in lange plakken.
Was de peterselie en snijd klein.
Meng de peterselie en wat azijn door de komkommer en laat de salade even marineren.
Pel de uien en snijd in halve ringen.
Verwarm de margarine in een pan en bak hierin de uien in 10 minuten gaar.
Spoel de kikkererwten af in een zeef en laat goed uitlekken.
Schep de kikkererwten met wat peper door de uien en laat ze kort mee warmen.
Klop de eieren met wat peper en oregano los en giet ze in de pan.
Laat de eieren met een deksel op de pan in 10 minuten gaar worden .
Serveer de tortilla met de komkommersalade en het brood.
Ingrediënten over?
Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.
Voedingswaarden per persoon
Energie 530 kcal
Vet 21 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 49 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 13 gram
Eiwit 28 gram
Zout 1,3 gram
Bron: Voedingscentrum.nl
Comments