Een ‘trifle’ is van oorsprong een Engels dessert. Het woord zelf betekent ‘kleinigheidje,’ maar als je bedenkt dat dit toetje uit meerdere laagjes lekkers bestaat vragen wij ons af of die naam wel zo passend is.
Als je je goed aan het recept houdt, heb je dadelijk per persoon zes laagjes lekkers in een glaasje. Zeg nu zelf, dat kun je toch geen kleinigheidje noemen?
Dit heb je nodig (vier personen)
40 gr gemengde noten
40 gr havervlokken
10 ml honing
150 gr rood fruit
15 gr suiker
50 ml slagroom
200 gr kwark
20 gr pure chocola
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd / 15 minuten inkook tijd + 1 uur afkoelen
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Hak de noten grof door en stort ze met de havervlokken op de bakplaat.
Besprenkel met de honing.
Zet voor 20 minuten in de oven. Schep halverwege even een keer om. Laat het volledig afkoelen en zet dan weg in een schaaltje of in een afgesloten pot.
Zet het fruit met 10 gram van de suiker in een steelpannetje. Laat 15 minuten zachtjes inkoken. Laat vervolgens volledig afkoelen in de koelkast.
Klop met de rest van de suiker de slagroom stijf.
Meng de opgeklopte slagroom met de kwark. Doe dit met zo min mogelijk slagen.
Rasp of schaaf het stuk chocola.
Vul vlak voor het opdienen vier glazen met eerst een laagje granola, dan een laagje kwark en daarbovenop een laagje fruit. Herhaal alle drie de lagen nog een keer en strooi wat chocoladeschaafsel bovenop.
Tips en tricks
Gebruik hagelslag in plaats van een stuk chocola.
Garneer met een takje munt.
Varieer met het fruit dat je gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld prima een appel en een peer gebruiken.
Je kunt desgewenst een beetje homemade granola gebruiken.
Voedingswaarde (per persoon)
Kcal: 252
Eiwit: 17 gram
Koolhydraten: 44 gram
Vet: 28 gram
Vezels: 13 gram
Eet smakelijk!
Probeer ook eens deze overheerlijke (kerst)toetjes
Bron: Projectgezond.nl
Comments