Een niet alledaagse combinatie zorgt voor een niet alledaagse lunch. En dat is weer heel prettig voor de variatie. Natuurlijk is deze combinatie door onze smaakkeuring gekomen. We hopen dat jullie ‘m kunnen waarderen.
Dit heb je nodig (één persoon)
10 gr bieslook
60 gr Hüttenkäse
2 eieren
10 gr geraspte kaas
2 sneeën brood
20 gr rosbief
Bereidingswijze:
Bereidingstijd: 20 minuten
Hak de bieslook in kleine stukjes.
Meng het grootste gedeelte van de bieslook met de Hüttenkäse. Voeg ruim peper toe aan de Hüttenkäse. Roer tot alles goed gemengd is.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren. Bestrooi de spiegeleieren met de geraspte kaas als het eiwit begint te stollen.
Rooster de sneeën brood in een broodrooster of in de koekenpan.
Besmeer beide sneeën brood met het mengsel van Hüttenkäse en bieslook. Beleg de Hüttenkäse met de plakken rosbief. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Leg de spiegeleieren bovenop de rosbief. Bestrooi de eieren met een kleinbeetje zout.
Garneer met de overgebleven bieslook.
Tips en tricks
Bak de spiegeleieren eerst kort op hoog vuur. Laat ze daarna op laag vuur zo’n 3 à 4 minuten garen.
Maak de Hüttenkäse goed op smaak met peper.
Voedingswaarde (per persoon)
Kcal: 455
Eiwit: 33 gram
Koolhydraten: 31 gram
Vet: 21 gram
Vezels: 6 gram
Eet smakelijk!
Bron: Projectgezond
Commentaires