Ben je dol op pannenkoeken? Probeer dan ook eens een groentevariant. Zoals deze veganistische groente pannenkoeken op basis van kikkererwten met spinazie. Boordevol vitaminen, mineralen en vezels, lekker en gezond dus! Weer eens wat anders dan een zoete pannenkoek met stroop en poedersuiker.
Ingrediënten
2 personen
240 gr kikkererwten uit blik
150 ml amandelmelk
90 gr verse spinazie
1 avocado
50 gr cherrytomaten
40 gr tarwebloem
1 tl bakpoeder
Peper en zout
2 el olijfolie
Bereidingswijze:
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze goed af. Pureer de kikkererwten met een staafmixer en meng dit in een kom met amandelmelk, tarwebloem, bakpoeder en spinazie.
Breng het beslag op smaak met peper en zout.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes van het beslag. Bak de pannenkoeken op laag vuur, het is belangrijk om deze langzaam te garen. Draai ze voorzichtig om.
Schil en ontpit ondertussen de avocado.
Snijd de avocado in partjes en halveer de cherrytomaatjes.
Serveer de pannenkoeken met avocado en cherrytomaatjes.
Bron: Eatertainment
Comments