Ben je gek op pasta, maar vind je dit soms wat te zwaar op je maag vallen of wil je minder koolhydraten eten? Dan is dit heerlijke recept een uitkomst! In dit gerecht maken we namelijk spaghetti slierten van courgette, of terwijl courgetti!
Voor wie nog nooit van courgetti heeft gehoord; courgetti zijn dunne sliertjes courgette, die op spaghetti lijken (courgette + spaghetti = courgetti). In combinatie met knoflook gamba’s maak je snel en gemakkelijk een heerlijk recept klaar.
Naast dat gamba’s ontzettend lekker zijn, bevatten ze ook nog eens veel vitamines en mineralen zoals vitamine B12, D,E, selenium, magnesium, kalium, zink, koper, fosfor en ijzer! Dit recept is een echte gezonde topper!
Ingrediënten:
Courgette - 250 g (of vers voorgesneden voor de luie onder ons :-)) including me...)
Kokosolie of Olijfolie - 1 el
Knoflook, geperst - 2 teentjes
Gepelde garnalen, scampi's of gamba's - 100 g
Versgeperste citroensap - 1 el
Pesto - 1 el
Parmezaanse kaas - 2 el
Peterselie, fijn gehakt - 1 el
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Was de courgette en snijd de spaghetti in linten met een spiralizer.
Verhit de olie in een pan en bak de knoflook met de gamba’s.
Zet het vuur laag zodra de gamba’s lichtroze verkleuren.
Voeg de courgette toe en warm dit nog even mee in de pan.
Voeg de citroensap met de pesto toe en meng dit goed door de spaghetti.
Doe de courgette spaghetti op een bord en bestrooi met de Parmezaanse kaas en peterselie.
Breng op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!!
Bron: Body&Fit
Comments