Een broodje burger kun je goed gezond maken! Dat is ook nog eens hartstikke smaakvol. Met deze visburger steel je geheid de show.
2 personen 30+ minuten hoofdgerecht
Ingrediënten
1 bosuitje
100 gram zalmfilet
1 aardappel (gekookt)
100 gram gepelde garnalen
2 takjes dille
citroensap
peper
1 eetlepel halfvolle melk
1 eetlepel volkorenmeel
1 komkommer
10 sprieten bieslook
azijn
2 eetlepels vloeibare margarine
4 volkorenbroodjes
1 tomaat
Bereiding
Maak het bosuitje schoon en snijd het in stukken.
Snijd de zalmfilet in stukken.
Pureer de zalm met het bosuitje in de keukenmachine of met een blender grof.
Snijd de aardappel in stukken en voeg ze met de garnalen aan de zalm toe.
Pureer dit met elkaar. Maak het mengsel op smaak met dille, een beetje citroensap en wat peper.
Voeg eventueel een lepel melk toe om het smeuïg te maken.
Vorm er platte burgers van en bestuif ze met wat volkorenmeel.
Laat de visburgers afgedekt een half uur in de koelkast opstijven.
Was de komkommer en snijd hem in blokjes.
Was de bieslook en knip het klein.
Maak een salade van de komkommer, de bieslook, peper en wat azijn.
Bak de burgers in de hete margarine in 10-12 minuten gaar en lichtbruin.
Was de tomaat en snijd hem in plakken.
Beleg de broodjes met plakjes tomaat en een visburger en geef de komkommersalade erbij.
Voedingswaarden per persoon
Energie 535 kcal
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 50 gram
Waarvan suikers 7 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 35 gram
Zout 1,8 gram
Bron: Voedingscentrum.nl
Comments