Vispie, fish pie of vistaart. Drie receptnamen die worden gebruik voor hetzelfde gerecht. Je denkt misschien aan een hartige taart van deeg en visvulling, maar in werkelijkheid is het een ovenschotel. Die overigens wel vaak in een ronde vorm wordt gemaakt. Al smaakt deze pie in een langwerpige ovenschaal net zo lekker hoor!
Benodigdheden (4 personen)
475 gr aardappelpuree
200 gr zalm
200 gr kabeljauw
300 gr wortel
250 gr peultjes
250 gr tuinerwten
20 gr boter
20 gr bloem
300 ml melk
5 gr dille
5 gr citroensap
Bereidingswijze:
Bereidingstijd: 30 minuten + 20 minuten oventijd
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de zalm en kabeljauw in kleine blokjes. Dep de vis droog en bestrooi met peper en zout.
Snijd de wortel in dunne plakjes en maak de peultjes schoon.
Kook de wortel 10 minuten voor en laat de peultjes en tuinerwten de laatste 5 minuten meekoken.
Smelt de boter in een pan en bak de bloem enkele minuten zachtjes aan.
Voeg de melk toe.
Breng de saus al roerend aan de kook en maak op smaak met dille, citroensap, peper en zout.
Doe de vis en groenten in de saus en roer voorzichtig door.
Stort het mengsel in een ovenschaal.
Verdeel de aardappelpuree gelijkmatig over het mengsel.
Zet voor 20 à 25 minuten in de oven.
Tips en tricks
Zet de oven de laatste paar minuten op de grillstand voor een extra knapperig korstje op de aardappelpuree.
Hou je van wortel met een bite? Kook alle groenten dan 5 minuten voor.
Voedingswaarde (per persoon)
Kcal: 457
Eiwit: 30 gram
Koolhydraten: 41 gram
Vet: 17 gram
Vezels: 10 gram
Eet smakelijk!
Bron: Projectgezond
コメント