Als je deze vissticks één keer gemaakt hebt, koop je ze nooit meer kant-en-klaar. Deze stevige vissticks kruid je geheel naar je eigen smaak en krijgen in de oven een goudbruin, knapperig korstje. Samen met de saus het perfecte recept voor een gezonde visdag.
Benodigdheden: (twaalf vissticks + 90 gram ravigottesaus)
400 gr kabeljauw
1 ei
80 gr bloem
1 tl viskruiden
60 gr panko
30 gr fritessaus
30 gr Griekse yoghurt
5 gr bieslook
5 gr peterselie
1 augurk
10 gr kappertjes
citroensap
Bereidingswijze:
Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de kabeljauw in 12 min of meer gelijke plakken en bestrooi ze met peper en zout.
Klop het ei los in een schaaltje.
Meng de bloem met de viskruiden.
Zet de bloem en panko allebei apart op een bordje. Zet het schaaltje met het losgeklopte ei ertussenin.
Haal de plakken kabeljauw achtereenvolgens dun door de bloem, ruim door het losgeklopte ei en als laatst door de panko. Zorg dat de kabeljauw helemaal bedekt is met panko, maar maak de laag panko niet dikker dan nodig.
Leg de vissticks op de bakplaat.
Bak de vissticks in 15 à 20 minuten krokant en goudbruin.
Meng de fritessaus met de Griekse yoghurt.
Hak de bieslook, peterselie en augurk fijn. Hak de kappertjes grof door. Roer dit door het mengsel van fritessaus en Griekse yoghurt.
Maak de ravigottesaus op smaak met peper, zout en citroensap. Serveer de vissticks met de ravigottesaus.
Tips en tricks
De viskruiden kun je weglaten of vervangen door extra peper en zout, Provençaalse kruiden of patatkruiden. Net wat je lekker vindt of in huis hebt.
Als de vissticks na 10 minuten nog weinig kleur hebben kun je de oven iets hoger zetten. Doe dit niet te vroeg en niet te lang. Je wilt geen uitgedroogde kabeljauw in je visstick. De visstick hoeft niet enorm bruin te worden om toch krokant te zijn.
Je kunt de vissticks natuurlijk ook in de pan bakken. Je moet dan wel olie of boter gebruiken. Die calorieën zijn niet meegenomen in de voedingswaarden van dit recept.
Voedingswaarde (per stuk met saus)
Kcal: 87
Eiwit: 8 gram
Koolhydraten: 9 gram
Vet: 2 gram
Vezels: 1 gram
Eet smakelijk!
Bron: Projectgezond.nl
Comentários