Maak snel je een gezonde spread voor op brood.
Ingrediënten (4 personen)
1 rode paprika
20 gram bleekselderij
1 bosui
75 gram hüttenkäse
citroensap
paprikapoeder
4 volkoren boterhammen
halvarine
Bereiding
Maak de groente schoon. Hak de groente met een staafmixer of in de keukenmachine klein.
Meng de groente door de hüttenkäse en maak de spread op smaak met wat citroensap en paprikapoeder.
Besmeer de boterhammen met halvarine en verdeel de paprikaspread erover.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.
Zelfgemaakte groentespreads kun je ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast. Bewaar het in een potje met een deksel erop. Doe er eventueel wat citroensap over voor het kleurbehoud. Invriezen kan ook, dan is de spread nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden per persoon
Energie 155 kcal
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 16 gram
Waarvan suikers 3 gram
Vezels 3 gram
Eiwit 6 gram
Zout 0,5 gram
Bron: Voedingscentrum
Commentaires