Wat mag er niet ontbreken bij het paasontbijt?
- projectnewme
- 1 dag geleden
- 3 minuten om te lezen

Naast de basis zoals lekkere broodjes, eiersalade en een gekookt eitje zijn er nog een paar ingrediënten die onmisbaar zijn bij het maken van het paasontbijt of paasbrunch die het helemaal compleet maken, zoals:
Versgeperst sap of een lekkere verse smoothie
Vers fruit zoals aardbeien, druiven en/of mango
Koffie en thee
Paasbrood of paasstol
Bubbels zoals een lekkere cava
Zoet en hartig beleg
Pak ook eens uit met eggs benedict.
Eggs benedict
Lekker voor bij de Paasbrunch of gewoon tijdens de lunch: eggs benedict. Gemaakt met geroosterd brood, een gepocheerd ei, ham en Hollandaise saus.
Ingrediënten
4 eieren
2 eetlepels witte wijnazijn
4 toasts of onderkant van kaiserbroodjes
4 plakken dunne ham
Peterselie of bieslook om te garneren
Hollandaisesaus
3 eidooiers
100 ml droge witte wijn
peper en zout
1 eetlepel citroensap
100 gram roomboter
50 ml water
Bereidingswijze:
Rooster het brood lichtjes of bak de onderkant van de kaiserbroodjes licht krokant. Beleg de broodjes met een beetje ham.
Maak dan de Hollandaisesaus; smelt je de boter heel langzaam in een kleine pan. Schep voorzichtig het witte bezinksel eraf tot de boter helder is, dit is geklaarde boter.
Schenk de witte wijn samen met het citroensap en 50 ml water in een andere pan. Laat het mengsel op middelhoog vuur inkoken tot er ongeveer de helft van het vocht over is.
Klop de eigelen samen met het ingekookte vocht een minuut met een garde tot het schuimig wordt. Zet vervolgens de kom op de pan met het laagje heet water en blijf kloppen met een garde tot de saus dik wordt. Dit duurt ongeveer 5 – 10 minuten. Zorg ervoor dat je voortdurend blijft kloppen, anders gaan de eigelen stollen en krijg je klontjes.
Haal de kom van de pan en schenk in een dun straaltje de geklaarde boter erbij. Blijf ondertussen goed kloppen. Breng de hollandaisesaus op smaak met peper en zout.
Pocheer de eieren. Verwarm een pan water en breng deze net niet aan de kook. Voeg het azijn toe, hierdoor stollen de eieren sneller in het water. Roer met een lepel zachtjes rondjes in het water maar niet te hard. Doe een ei in een kommetje en laat deze in midden van de ‘draaikolk’ glijden. Laat het ei ca. 4 minuten garen in het water, iets langer voor een harde dooier. Haal daarna er uit met een schuimspaan, laat uitlekken en leg op de broodjes met ham. Schep de saus erop en bestrooi met een snufje peper en garneer met peterselie.
Tip: wil je helemaal voor safe gaan gebruik dan een kant en klaar zakje met hollandaisesaus, ook wel saus voor asperges genoemd.
Wil je er een brunch van maken en er ook warme gerechten bij serveren? Dan kun je bijvoorbeeld een quiche of soep erbij maken of deze pasteitjes met roerei.
Pasteitjes met roerei
Lekker voor de paasbrunch: knapperige bladerdeeg pasteitjes met een romige vulling van roerei met erwtjes. Feestelijk en makkelijk om te maken!
Ingrediënten
4 bladerdeeg pasteitjes
4 eieren
5 eetlepels slagroom ( ongeklopt )
Snuf peper en zout
1 bosui
75 gr erwtjes ( diepvries )
boter of margarine
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor (zie voor de temperatuur de verpakking van de pasteitjes) en bak de pasteitjes af.
Verhit ondertussen een koekenpan en smelt een beetje boter of margarine hierin. Voeg de erwtjes toe (vooraf ontdooien is niet nodig) en bak 3 minuutjes.
Breek de eieren boven een kom en klop ze met een garde door elkaar. Voeg de slagroom, peper en zout toe en roer erdoor.
Giet het eiermengsel in de pan en roer met een houten spatel van buiten naar binnen tot de eieren beginnen te stollen. De eieren hoeven maar kort gebakken te worden. Ongeveer 3 tot 5 minuten en het mengsel moet lekker smeuïg zijn. Voeg eventueel een beetje extra slagroom toe.
Haal de pasteitjes uit de oven en vul ze met het roerei met erwtjes.
Snijd de bosui in ringetjes en bestrooi de pasteitjes hiermee en maak het af met een snufje peper.
Tip: deze gevulde pasteitjes met roerei zijn warm het lekkerste maar eventueel ook koud te eten.
Ook lekker met stukjes ham er doorheen. Bak deze dan met erwtjes mee.
Fijne Pasen 🐣
Commentaires