Watermeloen doet het ook heel goed bij vis. Hoe je dat dan combineert? Door er bijvoorbeeld een salsa bij te maken. PS, ook lekker uit de grillpan.
Ingrediënten
250 g watermeloen
10 g verse munt
50 g Kalamata-olijven zonder pit
2 el extra vierge olijfolie
4 witte-tonijnsteaks
1 el traditionele olijfolie
Bereidingswijze:
Steek de barbecue aan of verhit de grillpan.
Snijd de watermeloen in parten en het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Doe in een schaal.
Haal de blaadjes van de takjes munt. Snijd de blaadjes in reepjes en de olijven in stukjes en voeg toe.
Meng de olie door de meloensalsa.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Besprenkel de tonijnsteaks met de olie, bestrooi met peper en zout en gril 3 min. op de barbecue of in de grillpan.
Keer halverwege.
Serveer de tonijn met de meloensalsa.
Variatietip
Je kunt de steaks ook vervangen door kabeljauwhaasjes. Kijk voor de bereidingstijd hiervan op de verpakking.
Voedingswaarden(eenpersoonsportie)
Energie 280 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 31 g
Vet 15 g
Waarvan verzadigd 2 g
Vezels 1 g
Bron: AH.nl
Comments