Boerenkool is een echte Superfood van eigen bodem en razend populair.
Daarnaast smaakt dit wokgerecht met boerenkool en kip ook weer super lekker!
Waarom is boerenkool zo gezond?
Boerenkool is zo gezond omdat het rijk is aan vitaminen, mineralen, vezels en andere essentiële voedingsstoffen. Boerenkool wordt ook wel de koningin van de bladgroenten genoemd. Boerenkool bevat onder andere veel vitamine A, C, B1 en B2, mineralen, ijzer en calcium.
Dus ook calcium. Veel mensen vergeten nog wel eens dat je calcium ook uit groenten haalt en niet alleen maar uit zuivelproducten.
Ingrediënten (voor 2 personen)
300 gram boerenkool
1 theelepel geraspte gember
50 gram Grana Padano
300 gram kipfilet
1 teentje knoflook
1 eetlepel kokosolie
1 stuk rode paprika
1 stuk rode peper
2 eetlepels sojasaus
1 stuk ui
Bereidingswijze:
Snijd als eerste de kipfilet in blokjes. Doe deze in een kom en schenk er twee eetlepels sojasaus overheen. Laat dit even staan.
Hak vervolgens de knoflook fijn en de rode peper.
Rasp een theelepel gember en snipper vervolgens de ui.
Doe dit alles in een grote wok met een eetlepel kokosolie.
Zet het vuur van de wok niet te hoog. Een wok wordt razendsnel kokend heet en dan brandt alles gelijk aan. Fruit het geheel dus op middelmatig vuur.
Zodra het uitje een beetje glazig wordt, voeg dan de gemarineerde blokjes kipfilet toe.
Snijd ondertussen de rode paprika in blokjes en voeg deze toe.
Wok het geheel totdat de kip bijna helemaal gaar is.
Voeg dan de gesneden boerenkool toe. Wok het geheel totdat de boerenkool licht begint te verkleuren en te slinken.
Voeg dan de geraspte Grana Padano toe en hussel het geheel goed door elkaar.
Klaar is het wokgerecht met boerenkool en kip. Eet smakelijk!
Bron: supersnelgezond.nl
Commentaires