Een lekkere, sappige burger? Heerlijk! Kun je ons (bij wijze van spreken dan) ‘s nachts voor wakker maken! Burgers heb je natuurlijk in allerlei soorten en maten, vlees, vega en…vis! Heb je wel eens een visburger gemaakt? Deze makkelijke zalmburgers met maar vijf ingrediënten zijn perfect om het eens uit te proberen.
Ingrediënten:
400 g verse zalm
2 knoflookteentjes
2 speltbollen
50 g Griekse yoghurt
1 halve komkommer
Bereidingswijze:
Snijd de zalm in blokjes en doe ze samen met 1 gesneden knoflookteentje en een flinke snuf peper en zout in een keukenmachine. Hak de zalm tot een fijne massa.
Kneed met natte handen voorzichtig 2 dikke burgers van het zalmmengsel.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmburgers zo’n 3-4 minuten per kant goudbruin.
Pel en pers ondertussen het andere knoflookteentje en meng met de yoghurt. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
Snijd de speltbollen doormidden, leg op elk broodje een burger en verdeel hier de Griekse yoghurt en komkommerblokjes over.
Eet smakelijk!
Bron: Chicklovesfood
Comments