Wie kent de zoete aardappel tegenwoordig niet?
Erg lekker super simpel gerecht voor in de oven!
Een hete oven kleurt het gerecht in 25 minuten lichtbruin
2 personen 30+ minuten hoofdgerecht
Ingrediënten
500 gram zoete aardappelen
1 ui
1 teentje knoflook
200 gram kippendijvlees
1 theelepel kaneel
½ theelepel gemalen koriander
peper
2 eetlepels olie
400 gram snijbonen
Bereiding
Warm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Pel de ui en snijd hem in parten.
Pers de knoflook uit boven de stukken zoete aardappel.
Schep dit met de parten ui op het bakblik van de oven.
Snijd het kippenvlees in repen.
Meng er de kaneel, de koriander, wat peper en de olie door.
Schep dit naast de aardappelen op de bakplaat.
Laat alles in de hete oven in ca. 25 minuten gaar worden en lichtbruin kleuren.
Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
Kook de snijbonen in een bodempje water in 10 minuten gaar. Geef ze bij de kip met aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 55 gram
Waarvan suikers 25 gram
Vezels 15 gram
Eiwit 30 gram
Zout 0,3 gram
Comments